Få hjælp til dine graviditetsgener 

Jeg synes, at akupunktur egner sig godt til behandling til gravide, fordi det er en blid og skånsom behandling. Jeg oplever, at akupunkturen hjælper og lindrer mange graviditetsgener. Der sker mange forandringer i kroppen under graviditet, og det er et stort arbejde at danne et barn. Jeg vil gerne hjælpe dig igennem din graviditet, så det bliver en god periode for dig og dermed også for dit kommende barn.

Jeg behandler følgende gener:

 • Graviditetskvalme og opkast

 • Smerter under graviditeten

 • Hovedpine

 • Fordøjelse problemer

 • Træthed

 • Vende foster

 • Fødselsmodning

 • Hjælp til igangsættelse af fødsel

Graviditets kvalme og opkast

Mange gravide oplever kvalme i deres graviditet specielt i 1. trimester (de første 12 uger). Man mener, at dette ofte skyldes en ændring i hormoner. Nogle gange kan kvalmen være invaliderende og kan også give opkast. Hos nogle forsvinder kvalmen ikke efter de 12 uger.  Min erfaring er, at akupunktur ofte har en god effekt på graviditetskvalme. Jeg giver ofte kostråd og vejleder i brug af nogle enkle punkter, som man kan bruge derhjemme.

Smerter under graviditeten

Smerter og ubehag kan komme allerede tidligt i graviditeten pga. hormonelle forandringerne i kroppen. Senere kan der komme smerter og ubehag, pga. barnet der vokser og fylder mere, og giver et øget pres på din krop. Jeg behandler gravide som har smerter mange forskellige steder i kroppen fx ryg, lænd, iskias, hovedpine, karpaltunnelsyndrom (snurrende og sovende fornemmelser i fingre og hånsled) og bækkensmerter.


Hjælp til at vende fostret

Hvis dit barn ligger i underkropsstilling, og ikke har vendt sig med hoved nedad, kan akupunktur tit hjælpe.

Det er bedst at starte i uge 34 da der stadig er plads til at barnet kan vende sig, men kan også anvendes senere.

Jeg bruger varmebehandling med en moxa stick, som bliver holdt hen over lilletåen. Varmen trænger ind i kroppen og øger barnets aktivitet, så barnet har mulighed for at vende sig. Behandlingen er smertefri.

Jeg instruerer i behandlingen, så du eller din partner kan fortsætte hjemme.
 

Fødselsmodning

Akupunktur kan hjælpe dig og din krop til at blive klar til fødslen. Akupunktur gør kroppen klar, bl.a. ved at afslappe ligamenter og modne livmoderhalsen.

Undersøgelser viser at fødselsmodnende akupunktur:

 •  Nedsætter risikoen for igangsættelse af fødsel med 35 %

 •  Mindsker brugen af epiduralbedøvelse (rygmarvs bedøvelse) med 31 %

 •  Forkorter fødslerne

 • Nedsætter risikoen for kejsersnit med 32%

Hvis du gerne vil øge chancen for en naturlig fødsel, vil jeg anbefale dig at få behandling en gang om ugen fra uge 37. Vi snakker også om, om du er mentalt klar til at føde, og hvad din frygt evt. er. Jeg kan give nogle beroligende punkter, som kan hjælpe dig til at skabe og bevare ro.

Hjælp til igangsættelse af fødsel

Det er altid bedst at starte med behandlingen ved terminen, da der ofte skal nogle gange til for at hjælpe fødslen i gang. Jeg starter ofte med at lave fødselsmodnende akupunktur (se højere oppe). Når det er sagt, er det ikke altid man ved, at man vil gå meget over tid. Hvis du er tæt på at få sat fødslen i gang medicinsk, anbefaler jeg, at du får et par behandlinger med kort interval. Jeg giver dig, og måske din partner, nogle punkter, som i gerne må trykke på derhjemme til at hjælpe processen i gang. Vi snakker også her om du er klar til at føde, for at hjælpe dig videre i processen, så det bliver en god oplevelse når barnet kommer til verden.