Rygestop med Akupunktur

Rygestop med Akupunktur

Rygestop med akupunktur

Hvordan virker akupunkturen

Når du stopper med at ryge, får du med stor sandsynlighed nikotin abstinenser, som bl.a. kan give rygetrang, uro og du kan føle dig utilpas. Akupunkturen hjælper til at dæmpe og fjerne nikotintrangen og virker beroligende.  Den fjerner ikke dine vaner, når du fx har belønnet dig selv med en cigaret efter arbejde eller røget for at slappe af. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvordan du i stedet for kan belønne dig selv eller slappe af. Jeg vil vejlede dig i, hvordan du kan bryde vanen.

Nikotinen øger også dit stofskifte, og derfor er det normalt at tage på i vægt, når man stopper med at ryge. Du kan også få hjælp med akupunkturen til at undgå at tage på i vægt.

Når du har besluttet dig for, at du vil stoppe med at ryge, skal du være indstillet på, at det er et totalt rygestop! Ellers vil akupunkturen ikke have den optimale virkning, og så starter du med stor sandsynlighed igen.

Når du kommer til din første behandling, må du ikke have røget den dag. Dit rygestop er allerede startet. Derfor kan det være en fordel at få en morgen tid til den første behandling. Jeg anbefaler 3 akupunkturbehandlinger for at hjælpe dig godt på vej. Jeg laver en kombination af øreakupunktur og kropsakupunktur, som virker godt.

Forberedelse og rygestop 

Det kan være en stor hjælp at fortælle dine nærmeste omgivelser om dit rygestop, da de kan bakke dig op, og det forpligter.

Det er vigtigt, at du ved hvornår rygetrangen er størst, og i hvilke situationer du plejer at ryge. På den måde vil du, inden rygetrangen opstår, kunne finde nogle muligheder for at aflede dig selv. Vi snakker om, hvad du kan gøre for at håndterer din vane.

Hvad sker der i kroppen når man stopper med at ryge

  • Du får sikkert en øget mængde hoste, da de små fimrehår i luftvejene begynder at fungere igen, og de fjerner den øgede mængde slim, som rygningen har forårsaget.

  • Maven kan gå i stå, eller du kan få diarré, da nikotinen påvirker tarmfunktionen. Maven vil som regel fungere normalt igen efter kort tid.

  • Nikotinabstinenserne kan give irritabilitet, uro, angst, koncentrations problemer og sult.

  • Abstinenserne topper i løbet af 2-3 dage og aftager som regel efter 3- 4 uger. Rygestoppet anses for at være stabilt efter 1 år.

  • Forbedring af lugte- og smagssans efter 2 døgn.

  • Du får hurtig bedre vejrtrækning. Der er kulilte (gasart) i cigaretter, hvilket optager noget af iltens plads på de røde blodlegemer i blodet. Endvidere begynder bronkierne i lungerne at slappe af.

  • Den lungefunktion som er tabt ved rygning kommer ikke tilbage. Til gengæld stopper det accelererende fald af lungefunktionen, som rygning forårsager. Du mindsker risikoen for kræft, hjertesygdomme og slagtilfælde samt åreforkalkning i benene.