Akupunktur mod angst

Oplever du at angst, nervøsitet eller negative tanker hæmmer dig i din hverdag, eller i noget du gerne vil opnå som fx eksamen. Så vil jeg gerne hjælpe dig. Det er meget forskelligt, hvordan og hvor hurtigt folk reagerer på akupunkturen. Ved nogle kan en enkelt eller to behandlinger afhjælpe eksamens-angst, så det bliver til en god oplevelse at gå til eksamen. Hos andre ligger deres angst meget dybere, som kræver flere behandlinger til.

Min erfaring med behandling af angst

Jeg har arbejdet med angst i lang tid, og startede under min akupunkturuddannelse med det. Jeg lavede afgangsprojekt om angst, hvor jeg bl.a. fandt ud af, at akupunktur har en beroligende effekt på angst både lige efter behandlingen og over tid. Akupunkturbehandlingerne arbejder godt sammen med terapi. Flere får nemmere ved at arbejde med sig selv og åbne op, når de får akupunktur samtidig.

Angst har mange ansigter og er forskellig fra person til person. Nogle mennesker mærker angsten hver dag, og andre har det i forbindelse fx med forbier. Når jeg arbejder med mennesker og med angst, er jeg meget opmærksom på, at det fysiske og psykiske hænger sammen. Når man arbejder på det fysiske plan, påvirker det også det psykiske plan og omvendt. Jeg syntes, at det er spændende at arbejde i sammenspillet mellem krop og psyke. Det er meget tydeligt at angsten sætter sig i kroppen med forskellige symptomer som fx at man spænder op, får hjertebanken og svedige hænder.  Når jeg behandler bruger jeg både øreakupunktur og kropsakupunktur.

Hvad er Angst

Angst er en følelse som hører til at være menneske. Det er en forsvarsmekanisme som er en psykisk reaktion på trussel og uvished. Derfor har angsten, ligesom smerten, en vigtig beskyttelses funktion og er dermed en vigtig forudsætning for overlevelse. Angsten er en motiverende kraft, der inspirerer til handling og sætter personlig udvikling i gang, hvilket skyldes at angstfølelsen ofte er forbundet med refleksioner over tilværelsens eksistentielle grundvilkår.

Angsten kan gå hen og blive uhensigtsmæssig, hæmme vores erkendelser og handlinger, holde os fast i et uønsket reaktionsmønster.

 

Hvad kan du selv gøre for din angst

Du kan gøre noget for din angst med vejrtrækningsøvelser dagligt og/eller meditation. En øvelse som jeg holder meget af er vejrtrækning til Dantian eller Hars chakra i 10 min.

1)    Du skal ligge eller sidde godt i en stol, gerne med rank ryg.

2)    Hvis du er kvinde så læg din højre hånd lige under navlen og venstre oven på. Hvis du er mand, er det venstre hånd inderst og højre uden på.

3)    Sid 2 min. Bare mærk området under dine hænder (Hara chakra/ Dantin). Når der kommer en anden tanke, så prøv at accepter den, og forsøg at få din bevidsthed tilbage til området under navlen.

4)    8 min hvor du fører din vejrtrækning ned mod området (Dantian) under dine hænder. Træk vejret ind igennem næsen og pust evt. ud gennem munden. Det er ikke sikkert, at du kan få vejrtrækningen hele vejen ned under navlen, men så langt du kan. Hvis du mærker en blokering på vejen ned, så prøv at acceptere den, og søg gerne ind i den. Hvis du ikke er vandt til at meditere, vil der hele tiden komme mange tanker, og det er okay. Prøv bare at se om du kan komme tilbage til din vejrtrækning og give slip på tankerne.

Når du er blevet god til at finde ro i din vejrtrækning, og i området under dine hænder (Dantian/ Hara chakra) kan du til enhver tid bruge din vejrtrækning, når du mærker angsten, og holde hænderne på dette område.